#

Mer information om Raid Battles!

Här är allt du behöver veta inför Raid Battles! Prata ihop dig med dina vänner inför sommarens stora slag!Den här artikeln dedikeras till att förklara Raid Battles eftersom detta är det de flesta ser fram mot.

Vad är en Raid Battle

Detta ska vi nämna är alltså en funktion som kommer rullas ut över tid och kommer inte släppas direkt när gymmen återigen öppnas.
En Raid Battle är alltså när gymmet tas över av en boss Pokémon och ditt mål är att vinna över denna tillsammans med dina vänner (även vänner från andra lag!) Om du och dina vänner lyckas slå bossen så kommer ni få fina items som vinst och även få en chans att fånga den Pokémon ni slagits mot (dock med en mer normal CP!)

Raid Battles har olika svårighetsgrader och graderas i skalan 1-5. Desto högre nummer desto svårare boss (med generellt bättre vinster) och fler spelare krävs för att kunna vinna. De gula äggen kommer du t ex inte att kunna ta ned själv utan där måste ni vara flera!

Hur du vet när det är Raid Battle

Du kommer kunna se på Nearby när en Raid Battle är på gång. När ett ägg dyker upp med en klocka har det ännu inte startat och du ser hur lång tid det är kvar tills det kommer börja. Du kommer även kunna se vilka gym som har Raid Battles igång på Nearby! Niantic nämner att man inte ska vara orolig om man missar en Raid eller är sen, de skriver att de kommer att vara ganska vanliga.

Hur du går med i en Raid Battle

När ägget kläcks har du och dina vänner 60 minuter på er att vinna över bossen. Ni kommer kunna skapa privata grupper inför en Raid där du anger en kod för er grupp men annars matchas ni ihop med andra spelare som också befinner sig vid gymmet.


För att kunna delta i en Raid Battle måste du ha ett Raid Pass. Det finns två typer av Raid Pass, det vanliga som du får en gång om dagen från Gym. Det andra är ett Premium Raid Pass som du kan köpa från shoppen. Du kan bara ha ett Raid Pass i din väska och kan alltså inte samla på dig flera och spara. Vill du köra flera Raids på en dag måste du alltså köpa pass.

Fighten går till som vanligt i ett gym där du trycker snabbt på skärmen för att genomföra snabbattackerna och håller in en lång tryckning för Charge-attack. För att dodgea så sveper du åt höger eller vänster.
Du kan närsomhelst lämna fighten för att använda Revives eller Potions på dina Pokémon och sen hoppa in i fighten igen! Detta kräver inte ytterligare ett Raid Pass utan du kan lämna och gå in i fighten så många gånger du vill under den sessionen. Dock när du vunnit över en Raid Boss kan du inte gå in i den Raiden igen.

När ni vunnit över Raid Bossen

Om du och dina vänner lyckas vinna över Raid Bossen innan tiden gått ut kommer ni få något av de Items nedan:

  • Golden Razz Berries – för större chans att fånga en Pokémon
  • Fast and Charged TM – Technical Machines för att ändra en snabb/chargeattack på dina Pokémon
  • Rare Candy – för att få Candy till den Pokémon du själv väljer

Ni kommer också att få ett antal special-Pokébollar, Premier Balls. Om du och dina vänner i ert team var de som gjorde mest skada på bossen kommer ni få fler av dessa bollar. Dessa kan ni endast använda till att försöka fånga den Boss Pokémon ni precis slagits mot (såklart med lite mer rimlig CP). Ni kommer inte kunna använda några andra bollar och tar dessa bollar slut så kommer Boss Pokémon att fly.

Efter att Raiden är slut kommer de Pokémon som var i gymmet innan att komma tillbaka till gymmet!

Källa: Niantic

– GOSverige.se