#

Niantics nya taktik mot fusket: märkta Pokémon

Ytterligare ett steg har tagits i att bekämpa fusk, denna gång så kommer Pokémon som fångats genom att använda en tredjeparts-tjänst att märkas.En av medarbetarna på Niantic skrev igår en post på Reddit om deras nya verktyg mot fuskare. I korthet går det ut på att om en spelare använt sig av en tredjeparts-tjänst för att fånga sin Pokémon så kommer denna att markeras med ett rött snedstreck i din Pokémon Bag och även att dessa Pokémon inte kommer att bete sig som väntat. Att de inte beter sig som väntat verkar innebära att de inte kommer att kunna användas på Gym. Dessa går inte heller att utveckla eller att göra en Power Up på. De går dock att skicka till Professorn men då får de inte heller några Candy för dessa.

“Starting today, Pokémon caught using third-party services that circumvent normal gameplay will appear marked with a slash in the inventory and may not behave as expected.”

Vilka drabbas?

Det som Niantic alltså beskriver är att Pokémon som till exempel fångats av bottar. För att inte gå in på detaljer är alltså en bot ett konto som du inte behöver styra själv utan som går omkring och automatiskt fångar Pokémon åt dig, snurrar stopp och slänger Pokémon som är dåliga. Allt sköts helt automatiskt och via program på en dator. Dessa konton används sedan för att snabbt få ett försprång eller för att säljas på olika sajter. Detta strider såklart mot Niantics regler på flera olika sätt.

Markeringen gäller även bakåt i tiden vilket flera spelare har delat med sig av här där vi sett bilder på Pokémon fångade i april som nu alltså har ett rött streck över sig. Att det gäller bakåt i tiden borde alltså även drabba de som köpt konton som levlats upp genom fusk med botting! Hur dessa streck för fuskade Pokémon ser ut kan ni se på bilden nedan:

Fantastiskt steg framåt i kampen mot fuskare men frågan är väl varför dessa konton som upptäckts med fuskade Pokémon inte bara stängs av från spelet?

– GOSverige.se