#

Nya gymmen! Så kommer de fungera! Raid-bossar med en kraftfull Pokémon och Items som pris!

Vi fick gnugga ögonen extra mycket men den nya Raid-funktionen skriver Niantic att man kan få fånga en extra kraftfull Pokémon som pris!Alldeles nyss meddelade Niantic att gymmen nu gör sig redo för att stängas ner och göras om. Gymmen kommer sen att kunna snurras på precis som Pokéstopp idag, du ska alltså kunna snurra och få saker samtidigt som dessa fungerar som gym!

Inga mer enbart Blissey-gym!

Det stora nya med gymmen är att man bara kommer kunna ha en Pokémon av varje typ i gymmen. Alltså: bara en Blissey max per gym och bara 6 Pokémon per gym!
Nästa stora förändring är att när man vunnit ett gym så kommer de Pokémon som läggs in inte läggas i CP-ordning utan i den ordning som de faktiskt läggs in!
Säg att spelare A börjar att lägga in en Snorlax med CP 2900. Spelare B lägger in en Magikarp med CP 160 och spelare C lägger in en Nidoking med CP 1000. Då kommer de som ska slåss mot gymmet få slåss mot Snorlax först, Magikarp därefter och Nidoking sist.

Motivation läggs till för dina Pokémon i gym

Ännu en stor förändring blir att de Pokémon du sen har i gym kommer ha en motivationsmätare. Desto fler matcher de förlorar desto mer sjunker motivationen för din Pokémon att vara kvar och även tillfälligt dess CP!
För att motverka att motivationen sänks kommer du få ge din och dina lagkamraters Pokémon bär som höjer dess motivation igen, och som det . Om motivationen sjunker för lågt kommer din Pokémon lämna gymmet vid nästa fight den förlorar och komma tillbaka hem till dig. Men var inte ledsen för det, för då får du dina mynt din Pokémon tjänat ihop. Dessa mynt betalas ut helt automatiskt och du får just nu 1 mynt för var 10:e minut som din Pokémon ligger inne i gymmet!

Gym-badges

Nu kommer du kunna få gym-badges för olikka saker du gör med gym. Badges ska kunnas få och uppgraderas genom att t ex ge dina Pokémon bär, snurra på Gym-stoppen och såklart genom att fightas i gym. Man ska tillochmed kunna få bonus-saker för att man får en högre level på sina badges!

Ny raidfunktion med kraftfulla Pokémon att fånga som pris!

För att kunna delta i en Raid måste du ha besökt ett gym för att få ett Raid-pass (du kan få ett om dagen) eller köpa ett Premium Pass för 100 mynt. Du måste också för närvarande vara level 25 eller över för att få delta. Maximalt 20 spelare kommer kunna delta i varje Raid vid varje gym. Dessutom kan du alltså Raida med spelare från andra lag för att uppnå ert mål!
När en raid ska börja kommer ett stort ägg med en timer dyka upp och när timern når 0 kommer en Raid Boss uppenbara sig!
Om du och dina vänner hinner slå Raid Bossen innan timern tickar ner till noll så får du chans att fånga själva Raid Bossen fast med en mer rimlig CP.

Dessa bossar har mellan 70 – 100 IV ungefär som de Pokémon du kläcker i ägg! Niantic har hintat om att om man deltar i många Raids så skulle man få möjligheten att delta i exklusivare Raid där vinsterna och motståndarna ska vara ännu exklusivare och sällsynta Pokémon.

Nya items efter att du besegrat en Raid-Boss

Ett antal nya items är infört som du kan få när du besegrat en Raid Boss och dessa är:

  • Rare Candies – om du ger dessa till t ex en Charmander så kommer Rare candyn omvandlas till Charmandergodisar!
  • Golden Razz Berries – Om du ger detta till en Pokémon i det vilda kommer den vara mycket enklare att fånga, eller i gym så kommer motivationen på din Pokémon gå upp till max igen
  • Två typer av Technical Machines – med dessa kan du ge dina Pokémon antingen en ny Fast Attack eller en ny Charge Attack permanent.

Källa: Niantic

– GOSverige.se