#

Nytt event redan på tisdag och en fullspäckad sommar!

Pokémon GO firar ett år och det gör de med besked! Event redan nästa vecka och massor av mer event är att vänta under sommaren!Solstice-event startar 13:e juni

Herrejösses säger vi. Vilken bomb Niantic släppte under dagen. Först ut är alltså ett nytt event: Solstice-eventet som kommer dra igång den 13:e juni. Detta event kommer vi översvämmas av eld och is-Pokémon (hörde vi Slugma?). De nämner dock inte under hur lång tid detta eventet kommer vara. Längst ner hittar du en lista på alla Pokémon i generation 1 och två som är av typen Fire och Ice som kan komma att ingå i eventet! Det som de berättar om eventet är:

  • Eld och is-Pokémon kommer spawna mer
  • Stora XP-bonusar för om du får bra träffar med dina Pokébollar
  • Lucky Egg kommer finnas till rabatterade priser i shoppen

Gymmen kommer göras om

Niantic skriver i sitt uttalande att kort därefter så kommer vi kunna se fram emot att gymmen ska göras om. Gymmen kommer därför att stängas ned under en kort period innan den nya uppdateringen kommer. Hur dessa kommer göras om nämner de tyvärr inget om. Spännande och välkommet!

Niantic anordnar event på olika platser runt om i världen

Niantic kommer nu alltså att anordna event runtom i världen! Först ut är USA med Pokémon GO Fest Chicago! 22 juli 2017 går detta event gå av stapeln och biljetter till eventet kommer börja säljas om 11 dagar när detta skrivs (måndag den 19:e juni)

Europa nämner de att vi kommer att få se event mellan juni till september på olika platser i samarbete med Unibail-Rodamcos shopping-center. Det fullständiga schemat kommer att läggas ut inom kort meddelar Niantic.

I Japan kommer ett event “Pikachu Outbreak” att hållas i augusti.

Det verkar bli en fullspäckad sommar minst sagt! Fortfarande nämns inget om Niantics tidigare uttalande att sommaren kommer bli “legendarisk” vilket alla hoppas på innebär våra legendarer: Articuno, Zapdos, Moltres och Mewtwo. Om event ska hållas för att kunna få dessa hoppas vi inte att dessa event kommer vara knutna till Unibail-Rodamcos shoppingcenter då många bor väldigt långt ifrån dessa. Det som dessutom talar emot detta är att de inte nämner mer än ett event i USA. Vi ser fram emot mer detaljer från Niantic!

Listan på Pokémon i generation 1 & 2 som är av typen Fire eller Ice

Listan innehåller enbart släppta Pokémon i Pokémon GO. Det är ingen garanti att Niantic väljer att ha alla dessa med under eventet eller i vilken utsträckning de kommer vara med.
Enbart eld-typ

Pokédex Pokémon
4 Charmander
5 Charmeleon
37 Vulpix
38 Ninetales
58 Growlithe
59 Arcanine
77 Ponyta
78 Rapidash
126 Magmar
136 Flareon
155 Cyndaquil
156 Quilava
157 Typhlosion
218 Slugma
240 Magby

Delvis eld-typ

Pokédex Pokémon
6 Charizard
219 Magcargo

Delvis is-typ

Smootchum är en ägg-Pokémon men är med i listan för ordningens skull.

Pokédex Pokémon
87 Dewgong
91 Cloyster
124 Jynx
131 Lapras
215 Sneasel
220 Swinub
221 Piloswine
238 Smoochum

– GOSverige.se