Därför ska du skaffa en hemsida till ditt företag

Därför ska du skaffa en hemsida till ditt företag

Du kanske redan använder sociala medier för att fronta ditt företag? I vissa fall kan det duga, men det finns många fördelar med att skaffa en hemsida till ditt företag. Eftersom majoriteten av dagens samhälle googlar efter hjälp, råd och betyg för varor och tjänster för att hitta den bästa dealen är det bra att ha en hemsida att fronta med. 

Stärk ditt förtroende med dina kunder

Du bygger enkelt förtroende till dina kunder om du har en hemsida, annars finns det en risk att de blir misstänksamma mot ditt företag. I dagens samhälle tar alla för givet att alla företag finns i den digitala och fysiska världen, du kan till och med anses vara irrelevant om du inte har en hemsida.

Digital marknadsföring för att generera nya kunder

På din hemsida kan du enkelt fronta företagets budskap genom text, bild och video. Detta ger kunden en möjlighet att skaffa sig en bild av dig och ditt företag, utan att du ska behöva berätta allt detta själv. De kan enkelt se din kunskapsnivå, servicenivå, recensioner och ditt goda rykte. Dessutom får du gratis spridning via sökmotorer och det i sin tur kan leda till flera potentiella kunder. 

Din hemsida är öppet dygnet runt, så varför inte lägga in anpassad information till kunderna så de själva kan hitta det de söker efter? Detta sparar dig och dina kunders tid, och du slipper att endast prata priser eller vara “kundtjänst” för ditt företag. 

Google Analytics är ett jättebra verktyg att använda på din hemsida för att hitta potentiella kunder. Du kan exempelvis se vad dina kunder söker på inom din bransch, se vilka tjänster eller produkter som genererar större intresse bland potentiella kunder och förbättra din sökmotoroptimering (SEO).

Vart bygger jag en hemsida?

Det finns flera olika sätt att bygga en hemsida på, exempelvis genom att koda en hemsida. Detta är däremot komplicerat och kräver mycket kunskap. Det finns däremot andra alternativ där du enkelt kan bygga hemsidor utan att behöva vara teknisk kunnig.  

En jättesmidig plattform är WordPress. Det är en av marknadens största plattformar för att bygga hemsidor idag. Passar perfekt för dig som inte vill lägga ner för mycket tid, men samtidigt vill ha ett proffsigt resultat. Att skaffa en WordPress hemsida är helt gratis. 

Om du behöver hjälp med hemsidan, alltifrån designen eller marknadsföring, finns det flera olika konsultföretag som du kan anlita. Det brukar vara en bra investering att anlita ett företag som är kunniga inom sitt område för att du ska kunna optimera din sida utifrån dina behov. Det gör det möjligt för dig att kunna generera nya potentiella kunder. Du kan läsa mer om WordPress support här.