Förenkla din matvardag

Förenkla din matvardag

Att äta är ett måste, varje dag. Det bästa är ju att laga din egen mat och inte köpa hem från olika matställen hela tiden. Det kan bli dyrt samt att det inte heller är så nyttigt för dig. Ett bra tips för dig som vill förenkla vardagen, det är att satsa på en matkasse från Hellofresh Sverige. Eller någon av alla andra leverantörer av matkasse. 

Fördelen med en matkasse är att du då får rätt antal middagar för veckan, samt många av de ingredienser du behöver för att tillaga dem. Det du kan behöva ha, det är ett basskafferi hemma. 

Planera meny för veckan och storhandla

För att slippa komma på varje dag vad som ska ätas och handla varje dag, så kan det vara bra att sätta dig i lugn och ro för att planera en vecka i taget. Skriv en egen meny på vad som ska ätas samt se till att handla hem detta. Då är det bara att kolla listan, ta fram det du ska använda och laga till den rätten. 

Bli duktigare av att laga mat oftare

Ju mer du lagar mat, desto duktigare på det kommer du att bli. Det leder till att du även vågar testa att laga mat utan att slaviskt följa ett recept. Se även till att ha rätt redskap i ditt kök, så att det är roligare att laga mat. Så släng ut gamla skavda stekpannor och grytor som inte fungerar och satsa på nya. 

Satsa på storkok och frys in

För att kunna slippa laga mat ibland så kan det vara värt att ställa dig en hel dag på helgen för att göra olika storkok. Det med ett par rätter. Dessa kan du sedan frysa in och ta fram efter behov. Tänk på att inte frysa in ris, pasta eller potatis, då det inte är gott att tina. Bättre då att koka detta när du tagit fram den rätt du fryst in.